Черговий комунальний "сюрприз" чекає на деяких українців. Для частини споживачів зростуть тарифи на водопостачання та каналізацію. Про це говориться у повідомленні Обухівської міської ради.

Так, нові тарифи на воду та каналізацію запровадять для мешканців міста Обухів, що на Київщині. Перегляд вартості послуг пов'язаний із зростанням цін на електроенергію, матеріали, послуги організацій та інші складові тарифів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Економічно обґрунтовані планові витрати на одиницю послуг підвищилися в зв’язку із збільшенням цін на електроенергію, зростання вартості матеріалів та послуг інших організацій, підвищення прямої заробітної плати та зменшення об’ємів реалізації водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нові економічні обґрунтовані тарифи:

  • централізоване водопостачання – 51,32 гривні за куб, що дорожче на 31,3%;
  • централізоване водовідведення - 20,05 гривні за куб, що дорожче на 28,2%.
  • загальна вартість послуг - 71,37 гривні за куб, що на 30,5% дорожче від попереднього тарифу.

Нові тарифи Фото: скрін obcity.gov.ua
Нові тарифи Фото: скрін obcity.gov.ua

Наголошується, що зміна тарифів проводиться не для отримання прибутку водоканалом, а для забезпечення можливості стабільного надання послуг населенню.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не згодні з цифрами у платіжках.

Також наш портал інформував, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків.