Через постійні зміни та складності на ринку, питання тарифів на електроенергію стають ключовими для нашого суспільства. Розгляньмо, які фактори можуть вплинути на зміну тарифів і в якому напрямку рухається енергетика.

Експерти підкреслюють, що неринкові тарифи існують уже довгі роки, і необхідно розпочати їх реформування. Можливо, доведеться вдатися до підвищення, щоб забезпечити стабільність та розвиток інфраструктури.

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

Голова НКРЕКУ, Костянтин Ущаповський, пропонує план поетапного підвищення тарифів, починаючи не раніше, ніж після опалювального сезону. Він закликає до обережності, щоб уникнути різких змін, пропонуючи обмежитися збільшенням на 15%.

Аналітики прогнозують, що тарифи можуть піднятися до 3,5 гривні за кВт-год вже цього року. Чи стане 2024 рік періодом змін в енергетиці, рішення прийматимуться з розвитком подій.

Популярні новини зараз
Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

ринокку електроенергії
ринок електроенергії

"Наступні кроки щодо остаточного реформування можуть бути реалізовані навесні та влітку 2025 року, коли ціни на електрику будуть визначатися постачальниками на ринковій, конкурентній основі. Крім того, тоді споживачі зможуть обирати найкращого для себе постачальника, а держава здійснюватиме вибірковий адресний захист вразливих споживачів шляхом прямих монетизованих субсидій", — розповів Богдан Серебренніков.

Оплата за електроенергію, belprim
Оплата за електроенергію, belprim

Складності повної реформи тарифів, швидше за все, будуть подолані лише навесні та влітку 2025 року. Коли ринок стане конкурентним, а споживачі зможуть обирати своїх постачальників, розпочнеться новий етап розвитку енергетики.

Нагадаємо, економити можна і без субсидії: як платити за світло за дешевшим тарифом

Раніше ми писали про те, що можете потрапити під випромінювання: енергетики заявили про небезпечне явище

Крім того, Знай.ua повідомляв, що в обленерго звернулися до мешканців багатоповерхівок: що потрібно знати