Вартість газу, тепла та гарячої води для українців поки залишатиметься незмінною, проте вже наприкінці весни можливе підвищення одного з комунальних тарифів. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів Олексій Кучеренко, народний депутат та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з енергетики.

Нардеп нагадав, що в Україні продовжується дія мораторію на підвищення низки комунальних тарифів - газопостачання, опалення та гарячої води. На решту ж послуг ця заборона не поширюється.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Олексій Кучеренко зазначив, що були розмови про підвищення цін на холодну воду, проте регулятор поки що відмовився від цієї витівки. Ймовірно, найближчим часом питання не порушуватиметься.

Однак одне подорожчання українцям таки загрожує. Вже наприкінці весни висока ймовірність чергового перегляду тарифів на електроенергію.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Є розмови про подальше зростання ціни на електроенергію. Мені здається, приблизно у травні знову почнеться обговорення цього. Але це повноваження уряду, він на себе має брати зобов’язання, а також пояснити й обґрунтувати таке рішення, якщо він вирішить його прийняти. До кінця опалювального сезону виключені будь-які підвищення”, - заявив Олексій Кучеренко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики дали пораду для зменшення рахунків за світло: простий спосіб заощадити гроші.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.