Попри війну та кризу в економіці, українські пенсіонери продовжують отримувати виплати. Зокрема, при виході на заслужений відпочинок, частина українців може отримати 10 пенсій відразу.

Таку можливість мають громадяни, які тривалий час пропрацювали на роботі, що дає право вийти на пенсію за вислугою років.

Про це пише видання "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Окрім того, таким українцям страховий стаж повинен бути зарахований лише підприємствами чи установами державної або комунальної власності.

Щоб отримати 10 пенсій однією виплатою, треба відповідати таким критеріям:

  • мати 30 років стажу на такій роботі, яка дає право вийти на пенсію за вислугою років. Увесь цей стаж слід підтвердити необхідними документами за винятком декретної відпустки та неоплачуваних відпусток;
  • ці 30 років стажу мають бути здобуті на підприємствах державної або комунальної форми власності;
  • у день виходу на пенсію особа має перебувати на тій посаді, яка дає їй право на отримання цієї допомоги.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Зазначається, що ті хто претендує на таку виплату, має надати довідку про зарплату в період до 1 липня 2000 року.

Справа у тому, що цих відомостей немає в електронному реєстрі, а вищезгадана довідка може вплинути на майбутній розмір пенсії, причому як зібльшити її, так і зменшити.

Якщо ви відповідаєте усім вимогам, то у Пенсійному Фонді обіцяють переахувати виплату у 10-кратному розмірі після того, як за вас буде сплачено останній внесок ЄСВ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі