Доходи мають вплив не тільки на саме призначення, але і на розмір допомоги. Всі доходи враховуються, навіть якщо члени родини проживають окремо один від одного.

В Україні отримати субсидію можуть громадяни, які не мають змоги оплачувати комунальні послуги самостійно. Субсидія, в першу чергу належить: пенсіонерам, неповнолітнім, безробітнім, або не працевлаштованим з інших поважних причин. При цьому на розмір та нарахування субсидії впливають доходи не тільки тих громадян, які зареєстровані у домогосподарстві. Про те, чиї статки вплинуть на виплату, розповіли в ПФУ.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

В першу чергу субсидія вираховується виходячи з кількості зареєстрованих осіб. Але, статки подружжя враховуються, навіть якщо разом вони не проживають.

Це прописано в Сімейному кодексі, де парою вважаються громадяни, які навіть проживають окремо. Але не стосується це подружжя, членам якого виповнилось по 60 років і проживають вони у селі або селищі. У такому разі їх дохід не реєструється разом при роздільному фактичному, чи офіційно задекларованому проживанні. Також враховуються доходи не тільки членів домогосподарств, але і членів родини. Йдеться про право власності, наприклад, коли є дорослі, які не сплачують ЄСВ, не є безробітними і не вчаться.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Саме через ці фактори розмір субсидії може бути фактично меншим, ніж на це розраховували.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ПФУ назвав нюанс, через який можуть не призначити пенсію: що потрібно перевірити

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хто може оплачувати світло за вигідними тарифами: витрати скоротяться вдвічі

Також наш портал інформував, українцям у трьох областях виплачують грошову допомогу: як отримати майже 11 000 гривень