Під час оформлення пенсії може випливти чимало нюансів, які поставлять призначення виплат під питання. У пресслужбі Пенсійного фонду назвали одну з найпопулярніших причин, яка може завадити виходу на заслужений відпочинок.

Для нарахування розміру пенсії до страхового стажу включаються періоди, за які щомісячно сплачувалися внески у сумі не менше мінімального страхового внеску. Якщо сума страхового внеску була нижчою за мінімальну, то стажу для нарахування пенсії може не вистачити.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Неповна сплата страхового внеску можлива у випадках, якщо людина працювала неповний робочий день, або була прийнята на роботу не з першого дня календарного місяця, або звільнена не останнім днем місяця тощо", - роз'яснили у Пенсійному фонді.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У відомстві радять українцям перевірити наявність неповних місяців стажу. Для цього можна скористатися вебпорталом ПФУ, сформувавши довідку ОК-5. Також отримати інформацію можна за особистого звернення до органів ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші.

Також наш портал інформував, українським пенсіонерам додадуть кілька сотень до виплат: хто може отримати надбавки та доплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про перерахунок пенсії можна забути? У ПФУ пояснили важливу деталь для частини пенсіонерів..