У липні 2023 року в Україні завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації через епідемію COVID-19. Однак смертельна хвороба нікуди не зникла.

Особливо активно інфекційні хвороби поширюються у холодну пору року, коли нашому організму не вистачає вітамінів та мікроелементів.

Лікарняний. Фото: скрін youtube
Лікарняний. Фото: скрін youtube

Під час хвороби важливо не поширювати інфекцію та за можливості знаходитись вдома.

Завдяки розвитку цифрових технологій в нашій країні, українці із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть дистанційно оформити лікарняний.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Про це повідомляє Telegram-канал " Уряд online".

Зазначається, що у разі наявності відповідних симптомів пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Дистанційно лікарняний можна оформити максимально на п’ять календарних днів.

Продовжити його дію можна буде лише під час особистого візиту до сімейного лікаря.

Також, без особистого прийом лікар може виписати електронний рецепт на препарати, які були вам призначені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи попередили про шкоду популярної каші: коли улюблена страва стає небезпечною для організму.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть лише погіршити ситуацію: чому гарячий чай та лимон не завжди корисні при застуді