Споживачам почнуть відключати світло за борги, щоб забезпечити нормальне функціонування української енергосистеми. Про це заявив голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський, пише unian.

В Україні дозволили відключати комунальні послуги споживачам, які нагромадили борги. Незабаром українці, які мають заборгованість за електроенергію, отримають попередження, а у разі подальшого ігнорування - залишаться без світла.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

На такий непопулярний крок під час війни вирішили піти через те, що багато споживачів ігнорують платіжки. В результаті енергетикам не вистачає ресурсів для підтримки енергосистеми, яка регулярно зазнає ворожих атак.

"Це є необхідним кроком, який повинен значно підвищити рівень платіжної дисципліни. Для нормального функціонування енергосистеми України вкрай потрібні необхідні ресурси, і тому це була вимушена така міра", - пояснив Костянтин Ущаповський.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

При цьому наголошується, що у більшості випадків борги за світло накопичилися у тих українців, які мають можливість оплачувати рахунки. Разом з тим споживачі, які отримують субсидії, сплачують рахунки за електроенергію в повному обсязі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, YASNO скорочує розсилку паперових платіжок: хто отримуватиме рахунки по-новому.

Також наш портал інформував, екстрені, стабілізаційні та аварійні відключення: у Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, показники передають вчасно, а зайві нарахування з'являються: газовики вказали на дві важливі деталі.