Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 1 січня 2024 року в Україні розмір мінімальної заробітної плати зріс до 7100 гривень. Це спричинило зростання мінімального страхового внеску.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України у мережі Telegram.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Наразі розмір мінімального страхового внеску становить 22% розміру мінімальної заробітної плати. Тобто з 1 січня його розмір – 1562 гривень на місяць.

Це означає, що для віднесення до страхового стажу одного повного місяця застрахованою особою/за застраховану особу має бути сплачено 1562 грн. страхового внеску.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Крім того, з 1 січня змінилася також максимальна величина бази нарахування єдиного внеску (максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць дорівнює 15 розмірам мінімальної заробітної плати, на яку нараховується єдиний внесок). Вона складає 106500 грн. на місяць (15 х 7100 грн.).

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Також розповімо, що в Україні з січня 2024 року підвищили максимальну та мінімальну пенсії для громадян. При цьому найбільша надбавка сягнула 2680 гривень.

Як зазначається, відповідні зміни прописано у Державному бюджеті на цей рік. Виходячи з головного кошторису країни, з 1 січня збільшився рівень прожиткового мінімуму. Відтак підвищилися базові пенсійні виплати для громадян.

Зокрема:

мінімальна пенсія зросла з 2093 гривень до 2361 гривні;

максимальна пенсія – з 20930 гривень до 23610 гривень.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Перерахунок пенсій цього року відбудеться у кілька хвиль. Крім того, планується здійснити щорічну індексацію пенсій із 1 березня.

Нагадаємо, тарифи зростають, а субсидія залишається незмінною: чи буде перерахунок виплат цього року.

Раніше повідомлялося, встигнути до перших пролісків: пенсіонери ризикують втратити гроші, що робити.

Також, "ПриватБанк" списуватиме по 20 гривень щомісяця: кому доведеться заплатити.