Українцям показали, як оформити пенсію, якщо немає можливості особисто з'явитися до органів Пенсійного фонду. Відповідну інструкцію опублікували на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики України.

Українці, які досягли пенсійного віку, можуть оформити пенсію не приходячи особисто до Пенсійного фонду. Відповідну заявку можна подати у дистанційному режимі. Зокрема, така можливість є у тих, хто перебуває за кордоном.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, для оформлення пенсії онлайн потрібно зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ, вибрати вкладку "Заява про призначення пенсії", ознайомитися з інформацією на екрані та натиснути "Вхід". Авторизуватися можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису або "Дія. Підпис".

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В особистому кабінеті необхідно виконати такі кроки:

  • Перейти в розділ "Про пенсійне забезпечення", вибрати вкладку "Заява на призначення пенсії" та погодитися на інформування. Далі натиснути "Продовжити" і вибрати тип одержуваної пенсії;
  • Заповнити анкету-опитування, погодитись на передачу та обробку персональних даних;
  • Додати сканкопії необхідних документів;
  • Перевірити форму заяви на наявність неточностей та за необхідності відредагувати дані;
  • Натиснути на кнопку "Підписати та відправити до ПФУ".

Пенсійний фонд має розглянути заявку протягом 10 днів.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші.

Також наш портал інформував, блокування пенсійних карток: літніх українців можуть очікувати проблеми з виплатами.

Крім того, ми писали, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.