Останні зміни у супермаркетах не пройшли непоміченими, особливо у сегменті круп. Рис, гречка та пшоно стали свідками раптових подорожчань та "дешевизни". Погляньмо на актуальні цифри.

Рис здивував багатьох своєю новою ціною. Круглий рис, який раніше радував доступністю, тепер став дорожчим на 11 гривень і становить 85,07 грн/кг.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Довгий пропарений рис раніше можна було купити за 63,80 грн, тепер ціна зовсім не тішить - 76,20 грн/кг. Звичайний довгий рис теж злетів – з ціни 71,34 грн/кг до 79,43 грн.

Ціни на рис / фото: скріншот Мінфін
Ціни на рис / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Гречка, здавалося б, теж вирішила піддатися віянням ринкових змін. Ціна наблизилася до 30 гривень за кілограм, хоча деякі мережі пропонують своїм клієнтам прийнятніші цифри.

Ціни на гречку / фото: скріншот Мінфін
Ціни на гречку / фото: скріншот Мінфін

Auchan радує своїх покупців гречкою по 23,70 грн/кг, але Varus, здається, вирішив не брати участі у цьому, пропонуючи кілограм гречки за 39,90 грн.

Пшоно, у свою чергу, порадувало покупців невеликим зниженням ціни. У деяких магазинах його вартість зменшилась із 33,08 грн/кг до 32,72 грн/кг. Однак Megamarket, здається, "не при справах", пропонуючи пшоно за 36 гривень.

Ціни на пшоно / фото: скріншот Мінфін
Ціни на пшоно / фото: скріншот Мінфін

Таким чином, при виборі круп для вашого столу, варто виявити не лише смак, а й стратегічне чуття в умовах мінливості цін на полицях магазинів.