Кефір, йогурт та кисломолочний сир – досить популярні продукти, особливо серед родин, де є діти. Та їх, як і інші категорії торкнулось подорожчання. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Тому, потрібно знати, які ціни зараз пропонують за молоко, кефір та йогурт популярні супермаркети.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість кефіру

Кефір у ціні за місяць подорожчав. В середньому, у грудні 2023 року він коштував 45,67 гривні. А зараз кефір Селянський 2,5% жирності 950 грамів коштує 46,92 гривні.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Вартість кефіру. Фото: скрін Мінфін
Вартість кефіру. Фото: скрін Мінфін

Метро пропонує придбати такий кефір за 46,07 гривень. в Ашані вдасться купити його трошки дешевше і віддати 44,30 гривень. Варус пропонує найвищу ціну – 50,40 гривень.

Вартість йогурту

З йогуртами ситуація трошки інша і за місяць стандартний йогурт Активіа класичний 1,5% 290 мл подорожчав відразу на декілька гривень. Варус пропонує ціну в 24,90 гривень. У Новусі можна знайти найдешевшу ціну на цей йогурт – 21,99 гривні. А от в Метро купити його можна найдорожче за 28 гривень.

Вартість йогурта. Фото: скрін Мінфін
Вартість йогурта. Фото: скрін Мінфін

Вартість кисломолочного сиру

У грудні минулого місяця 300 грамів сиру "Простонаше" 9% коштував 76,03 гривні. Зараз Новус пропонує придбати таку ж порцію продукту за 78,99 гривні. Метро та Варус продають його трошки дешевше – за 75 гривень у середньому. У Мегамаркеті можна придбати його за 77, 40 гривень.

Вартість кисломолочного сиру. Фото: скрін Мінфін
Вартість кисломолочного сиру. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо портал Знай інформував, вартість популярних круп, борошна та хлібобулочних виробів зміниться: які з продуктів здешевшають, а що навпаки "набере" в ціні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, на вагу золота: чому в Україні дорожчає картопля і як змінюватимуться ціни до весни

Також, наш портал інформував, снідати доведеться кашею: супермаркети підняли ціни на соняшникову олію, яйця та бекон