2024 року на українців чекають значні зміни в оплаті за електроенергію, попереджає голова Спілки споживачів комунальних послуг, Олег Попенко. Країна готується до введення нових платіжок, де, як очікується, вартість електроенергії може піднятися вже скоро.

Про це Олегрозповів в ефірі Громадського радіо.

На думку експерта, це не єдині зміни — підвищення цін на електрику додасться збільшення тарифів на газ. Такі перебудови обіцяють серйозно вплинути на рахунки українців цього року.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

"Я думаю, що швидше за все ми отримаємо нові платіжки цього року на електроенергію з 1 квітня або 1 травня, де нам знову збільшать вартість електроенергії, а на додаток до них ще вартість газу збільшать. Тому нам чекають серйозні зміни в наших платіжках у 2024 році, — розповів глава Союзу.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Скасування заборон на відключення комунальних послуг та нарахування штрафів лише посилює ситуацію. Енергокомпанії, у свою чергу, мають практику відключення електроенергії при заборгованості протягом 2-3 місяців.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Але ці зміни настануть не скрізь — винятком стануть окуповані території та зони, де продовжуються бойові дії.

Такий розворот подій наводить на думки про реальні виклики, які стоять перед українцями цього року. Платежки, ймовірно, стануть важким тягарем, що потребує уваги та економії.