Частина людей святкує свій день народження 29 лютого і це, зазвичай не викликає ніяких труднощів. Але як виявилося це може вплинути на призначення пенсії.

Бувають такі випадки, коли людина подає документи на призначення пізніше ніж того потребує закон. Тоді Пенсійний фонд може нараховувати пенсію не з дня, коли настає вік, а з дня звернення. Коли день народження людини - 29 лютого, то можуть виникати труднощі з тим за який період буде нарахована виплата. Про те, що робити в такому випадку, пише видання "На пенсії".

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Пенсія за віком назначається, зазвичай, з дня, коли громадянин досяг потрібного віку. Це працює лише у випадку, коли з того дня пройшло не менше трьох місяців. Якщо людина не звернулась за цей строк, то пенсія має призначатись з дня звернення громадянина.

До строку трьох місяців, Пенсійний фонд зобов’язаний прийняти заяву навіть у останній день його можливої подачі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо цього не відбувається, то варто оскаржувати рішення ПФУ на законодавчому рівні. При неправомірності дій органу, громадянин має звернутись до обласного відділення ПФУ для оцінки дії філії у вашому місті. Якщо вони будуть на стороні місцевої філії, то існує лише один шлях – оскарження рішення у судовому порядку. Це потрібно робити лише у тому випадку, коли ви впевнені у своїй правоті. Тому найкраще за все звертатись для призначення пенсії відразу після настання пенсійного віку.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям повідомили, чи буде підвищення пенсій у 2024 році

Раніше на порталі Знай повідомлялося, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Також, наш портал інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість