Протягом 2024 року курс долара коливатиметься відповідно до ринкових умов та сезонності. Про це заявив голова Національного банку Андрій Пишний в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

З початку повномасштабної війни Нацбанк змушений був зафіксувати офіційний курс долара. Це своєю чергою призвело до множинності курсів: офіційного, міжбанківського ринку, сірого ринку, в обмінних пунктах.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Через це виникали спекуляції та була відсутня можливість забезпечити курсову стійкість. Тож НБУ відмовився від фіксації курсу. Тим не менш, регулятор протягом 2024 року буде присутній на валютному ринку, щоб не допустити занадто різких коливань курсу.

"НБУ буде присутнім на валютному ринку та згладжуватиме надмірні та небезпечні коливання. Люди отримали право вибору: купувати долар, що може як зрости, так і впасти, або залишати заощадження в гривневих активах, які дають значний дохід", - зазначив Андрій Пишний.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

Глава Нацбанку наголосив, що точних прогнозів щодо курсу американської валюти не дає, проте гарантує, що регулятор забезпечуватиме курсову стійкість та стабільність.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банки видають стару та пошкоджену валюту: чому слід уважно оглядати купюри при обміні.

Також наш портал інформував, "Надалі буде непросто": експерт пояснив чого очікувати від курсу долара в Україні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готівки мало, а бажаючих - багато: озвучено курс долара та євро в Україні на перші дні 2024 року.