Електронний цифровий підпис або ЕЦП це ефективний інструмент, за допомогою якого можна віддалено отримати необхідні державні чи банківські послуги.

Про це пише видання "На пенсії".

ЕЦП містить електронні дані, які додаються передплатником до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються і використовуються як підпис.

Пенсіонери. Фото Freepik
Пенсіонери. Фото Freepik

Він мвє таку ж саму юридичну силу, як ваш власноручний підпис.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) – це дані в електронній формі, отримані згодом криптографічного перетворення, що додаються до інших даних і дають змогу підтвердити їхню цілісність та ідентифікувати підписувача.

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) – це вдосконалений електронний підпис, що створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису та базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У ПриватБанку можна отримати два види електронного підпису:

  • файловий УЕП, що зберігається на флешці або жорсткому диску комп’ютера
  • SmartID КЕП, який можна завантажити на смартфон із застосунку Приват24 або Приват24 для бізнесу.

Можливість отримати такий підпис є у кожного клієнту Приватбанку.

За дпопомогою цих інструментів ви можете підписати платежі, документи, звіти, договори про співпрацю, підтвердити особу тощо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стажу менше, а пенсія більша: юрист пояснив чому така різниця в сумах "старих" та "нових" пенсіонерів.

Також наш портал інформував, на ці гроші можна розраховувати лише після смерті – яку допомогу на поховання отримають родичі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.