Декілька тижнів погода радувала теплою, сонячною погодою, яка все менше нагадувала зиму. Але з новим прийшло й похолодання, яке може принести немало лиха.

Щоб зігрітися, люди використовують не лише електроприлади, а й природний газ. Але не завжди це буває безпечним. Про те як вберегти себе й родину від лиха розповіли в Миколаївській філії "Газмережі".

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

При ввімкненні газового приладу потрібно пам'ятати головне правило - спочатку запалити сірник, а потім відкрити подачу газу. Не залишайте ввімкнені газові прилади без нагляду. Вода може загасити полум'я, а газ продовжить надходити, але буде заповнювати приміщення.

Газовики нагадали, що не можна використовувати газові прилади в якості сушки для речей або волосся. Якщо в пристрої з'явилися ознаки несправності, то користуватися ним заборонено. Це може призвести до фатальних наслідків. В такому випадку краще звернутися до фахівців.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Що робити, якщо відчули запах газу

1) перекрийте вентилі подачі та крани до них на газовому приладі

2) створіть протяг, відчинивши двері та вікна

3) ні в якому разі не можна користуватися сірниками, запальничками, вмикати світло та електроприладами.

4) покиньте приміщення та зателефонуйте до аварійної служби газу за номером 104.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники попередили боржників за воду та каналізацію: часу до кінця січня

Раніше портал знай інформував, українцям видають безкоштовні дрова без оформлення субсидії: хто може розраховувати

Також наш портал повідомляв, не вмикали, але платимо? Скільки українці "примусово" заплатять за газ у 2024 році