Українці мають можливість оформити субсидію на тверде пічне паливо. Проте, деякі категорії населення можуть отримати безкоштовні дрова без оформлення пільги. Хто може претендувати на підтримку, розповіли на офіційній facebook-сторінці Мінреінтеграції.

Безкоштовні дрова можуть отримати мешканці Харківської області, які постраждали від російської агресії та опалюють свої дрова за допомогою печінок. Дану допомогу людям надають за рахунок місцевих бюджетів та міжнародних організацій.

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео
Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

"Загалом на сьогодні забезпечено 13 854 домогосподарства Харківської області, що становить 49% від загальної потреби. Робота над забезпеченням деревиною паливною постраждалого населення регіонів Харківщини триває", - йдеться у повідомленні відомства.

Проблемний опалювальний період. Фото: скриншот Youtube
Проблемний опалювальний період. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Водночас українці з інших регіонів, які опалюють будинки твердим паливом, можуть звернутися за субсидією на дрова. Цей вид допомоги був збільшений і становить 16,2 тисячі гривень на рік для однієї сім'ї.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію на комуналку можуть відібрати: у Мінсоцполітики попередили українців.

Також наш портал інформував, дуже складний вибір: українцям відповіли, чи можна отримувати пільги та субсидію одночасно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, добровільні внески у 2024 році: скільки потрібно сплачувати українцям, щоб збільшити майбутню пенсію.