ПриватБанк може щомісяця знімати із клієнтів додаткову комісію у розмірі 20 гривень. Кому доведеться платити й чи можна цього уникнути, розповіли на порталі "Мінфін".

Українка поскаржилася на ПриватБанк через те, що він знімав із картки для соцвиплат її батькові по 20 гривень комісії. У цей час чоловік перебував в окупації й не мав змоги користуватися рахунком.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

"Йому вдалося виїхати на підконтрольну територію, є офіційне підтвердження, під час перевірки рахунку банк знімав по 20 грн з липня 2023 р. із коштів, які є соціальною допомогою", - написала українка.

Після звернення до служби підтримки виявилось, що кошти знімали за обслуговування неактивного рахунку.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

"При зверненні на гарячу лінію фахівець повідомив, що потрібно було знайти можливість користуватися карткою при запитанні: яким чином? Він не відповів… скільки пенсіонерів, які не мають доступу до рахунків, з початку війни та банк наживається на них", - обурилася жінка.

У ПриватБанку відреагували на скаргу і лише підтвердили, що, щоб уникнути нарахування комісії, потрібно регулярно користуватися карткою.

"Для того, щоб уникнути списання комісії за моніторинг неактивного рахунку рекомендуємо здійснити будь-яку операцію на довільну суму. Наприклад, поповнити мобільний в Приват24", - відповіли у банку.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін
Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можуть заблокувати карти: ПриватБанк пояснив, як виконати потрібну процедуру.

Також наш портал інформував, клієнтам "Ощадбанку" доведеться заплатити за пластикові картки: кому готувати гаманці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнти "ПриватБанку" скаржаться на відсутність виплат за акцією: запрошують взяти участь лише особисто..