Деякі українські пенсіонери можуть добитися збільшення своїх виплат більш ніж на 50%. Хто може розраховувати на таке підвищення під час брифінгу розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

Пенсіонери мають можливість самостійно підвищити свої виплати. Це безпосередньо стосується тих, хто має право на призначення пенсії за віком.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Законодавство про пенсійне забезпечення містить норми, які заохочують громадян до пізнішого виходу на пенсію. Якщо людина після досягнення 60 років продовжуватиме працювати ще якийсь час, то зможе збільшити розмір своєї пенсії.

Так, якщо пенсіонер вирішить відстрочити вихід на пенсію на строк до 60 місяців, то за кожен повний місяць страхового стажу основний розмір пенсії збільшуватиметься на 0,5%. Якщо відстрочка буде більш як на 60 місяців, то коефіцієнт підвищення становитиме 0,75%.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Наприклад, якщо українець вирішить вийти на пенсію на шість років пізніше, то таким чином збільшить розмір основної виплати на 54%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стажу менше, а пенсія більша: юрист пояснив чому така різниця в сумах "старих" та "нових" пенсіонерів.

Також наш портал інформував, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.