Україна розглядає можливість переходу на польську модель оподаткування малого та середнього бізнесу. Таку заяву зробила заступник міністра фінансів Світлана Воробей у ході дискусії щодо Національної стратегії доходів на 2024-2030 роки, організованої Центром економічної стратегії.

Міністерство фінансів планує здійснити перехід від чинної спрощеної системи оподаткування до нової за прикладом польської моделі, яка передбачає велику диференціацію ставок залежно від виду діяльності та їхньої витратної складової.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Світлана Воробей зазначила, що у Польщі діє диференційована система, яка передбачає широкий діапазон ставок - від 2 до 20%. Найвищі ставки передбачені тим видів діяльності, у яких найнижча витратна частина. Наразі є приблизне уявлення податкових ставок для українського бізнесу.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Чиновниця заявила, що перехід на нову модель не буде моментальним. Попередньо буде проведено переговори з бізнесом, щоб обмінятися баченням нововведень. Водночас вона додала, що на цьому етапі Україна не готова до переходу на диференційовану шкалу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нарешті можете повернути ваші гроші: як отримати податкову знижку за 2023 рік.

Також наш портал інформував, зміни в оподаткуванні торкнуться кожного: депутати готують три нові закони для українських сімей.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років