В Україні у 2024 році для виходу на пенсію у 60 років людина повинна мати страховий стаж не менше 31 рік. Однак за власним бажанням кожен українець може відстрочити свій вихід на заслужений відпочинок і збільшити таким чином свою пенсію.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у нашій країні діє законодавство, яке заохочує українців до більш пізнього виходу на пенсію.

Так, якщо людина отримала право на пенсію за віком, але вирішила працювати та отримувати пенсію пізніше, пенсія за віком призначається з урахуванням набутого страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Під час призначення пенсії з відтермінуванням основний розмір пенсійної виплати має збільшитися так:

  • по 0,5% — додадуть за кожен повний місяць стажу, починаючи з місяця, що слідує за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відтермінування виходу "на заслужений відпочинок" на термін до 60 місяців;
  • по 0,75% — нарахують за кожен повний місяць стажу, починаючи з місяця, що йде за місяцем досягнення пенсійного віку, в разі відтермінування виходу на пенсію на термін більш ніж 60 місяців.

"Тобто, якщо людина відстрочить свій вихід на пенсію на період менший, ніж 60 місяців, то за кожен рік такого відтермінування вона отримає надбавку до пенсії у розмірі 6% (0,5 х 12), за два роки пізнішого виходу на пенсію — 12% (0,5 х 24) тощо. А от відстрочка на шість років (це — 72 місяці) вже збільшить основний розмір пенсії на 54% (72 х 0,75)", — пояснюють фахівці.

Нагадаємо, вимоги до пенсіонерів зростають: люди залишаться з порожнім гаманцем.

Раніше повідомлялося, українцям нарахують додаткову грошову допомогу.

Також, нові правила обернуться втратою субсидій для українців.