У середині зими вартість блакитного палива почне знижуватися. Така тенденція властива цьому періоду за умови, що газу вистачає і погода не є екстремально холодною. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі "Громадського радіо".

За словами експерта, є всі передумови, що вартість газу знижуватиметься. На даний момент дефіциту палива немає і не очікується, тож трейдери будуть змушені переглянути цінники.

Газ / фото: відкриті джерела
Газ / фото: відкриті джерела

"Зараз січень, більша частина сховищ заповнена газом на 90%, а газу на ринку більше, ніж достатньо. Відповідно жодних ознак дефіциту, проблем із газом немає і не очікується. Звісно, в такій ситуації ціни просто фізично не можуть утриматись на тих рівнях, де були вони до того, тому трейдери починають знижувати ціни для того, щоб продавати газ", - зазначив Олександр Харченко.

Однак для побутових споживачів це не несе особливих приводів для радості. Справа в тому, що вартість газу для населення зафіксована і не може змінюватись як мінімум до кінця опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що більшість українців є клієнтами "Нафтогазу" та платять за кожен кубометр блакитного палива 7,96 гривні. Також в Україні є й інші постачальники, які пропонують блакитне паливо як дешевше, так і відчутно дорожче - до 9,99 гривні за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в "Нафтогазі" показали, як отримати пільги, якщо вони не приходять: "Просто скажіть..."

Також наш портал інформував, як уникнути газових боргів, якщо не мешкаєте вдома: українцям дали кілька порад.

Крім того, ми писали, переплата за газ: що робити, якщо попередній постачальник ігнорує і не віддає гроші.