Українців чекає новий комунальний "сюрприз" - тарифи на воду та каналізацію підвищать до 80 гривень. До нових платіжок потрібно готуватися мешканцям одного з українських міст. Про це повідомляється на офіційному сайті місцевого водоканалу.

З 1 лютого 2024 року у місті Хуст у Закарпатській області почнуть діяти нові тарифи на водопостачання та водовідведення. Такого рішення дійшли, оскільки діючі розцінки не покривають усі витрати підприємства.

Водопостачання, фото: kypur.net
Водопостачання, фото: kypur.net

За даними "Хуст Водоканалу", відшкодування тарифами витрат підприємства складає всього 69,6% з водопостачання та 71,3% з водовідведення.

"Ситуація, яка склалася на підприємстві щодо тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення вимагає приведення їх у відповідності реальним витратами на їх виробництво та надання", - кажуть у водоканалі.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

З лютого почнуть діяти такі тарифи:

  • Водопостачання – 43,70 гривні за кубометр;
  • Водовідведення – 36,9 гривні за кубометр.

Усього послуги водоканалу подорожчають до 80,6 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Реальна ціна – 8 грн за кіловат": експерт пояснив, коли чекати підвищення тарифів з електроенергії.

Також наш портал інформував, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Коли капає зарплата, бачу сльози на очах": експерт зізнався, яка категорія українців страждає, поки влада говорить про зворотне.