Українські супермаркети перерахували ціни на популярну зелень на початку 2024 року. Скільки доведеться викласти покупцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Зелень не тільки корисна для організму, а й додає фарб у улюблені страви. Однак у січні 2024 року ця продукція коштуватиме відчутно дорожче, ніж у грудні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на зелену цибулю

Середня вартість зеленої цибулі піднялася з 39,25 до 42,63 гривні за 100-грамовий пучок. У супермаркетах ціни коливаються від 41,50 до 44,90 гривні залежно від мережі. Водночас цибуля порей подорожчала більш ніж на 6 гривень – до 94,80 гривні за кіло.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на петрушку

70-грамовий пучок петрушки обійдеться в середньому в 35,35 гривні, що на 4 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Водночас за 100 грамів петрушки доведеться віддати в середньому 35,40 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кріп

Кілограм кропу в середньому подорожчав з 293,78 до 299,90 гривні. В той самий час 100-грамовий пучок зелені обійдеться дещо дешевше, ніж минулого місяця - 39,45 замість 40,68 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цін можна втратити свідомість: скільки доведеться віддати за сало, бекон і буженину в січні.

Також наш портал інформував, жульєн вже не здається таким апетитним: українські магазини переписали вартість печериць, салату та петрушки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на моркву, буряк та капусту: що можна купити зі суттєвою знижкою.