За природний газ українцям надсилають дві платіжки - за спожитий обсяг та розподіл газу. Щоб не виникало плутанини з другою платіжкою, на сторінці Дніпропетровської філії "Газмережі" пояснили ключові питання.

Питання розподілу газу хвилює багатьох українці. Адже деякі майже не користуються блакитним паливом, а все одно платить. Ще одна одвічна проблема - як дізнатися про зарахування платежів.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Чому українці мають платити за розподіл, якщо не користуються газом

Відповідно до Кодексу ГРМ, якщо в помешканні подача газу була припинена механічним шляхом, то плата за розподіл знімається автоматично. Але коли, на приладах встановлено пломбу або споживач не користується газом певний період, то від сплати платіжки він не звільняється. Адже якщо газопостачання не припинене, то компанія надає послуги.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Коли інформація про сплату з'являється в особистому кабінеті

Важливо при сплаті рахунку вказувати ПІБ платника, особовий рахунок та адресу будинку. Тоді платіж буде зарахований. Швидкість зарахування залежатиме від способу оплати. Період відображення оплати через банк або пошту може відрізнятися.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Коли з'явиться сума оплати за розподіл в 2024 році

За словами фахівців, дані оновляться після періоду передачі показників - 5 січня. Сума, вказана для кожного споживача індивідуальна і саме такий розмір надходитиме в платіжках кожного місяця в 2024 році.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть платити за комуналку вдвічі менше: хто в списку

Раніше портал Знай інформував, вистачить на хліб та комуналку: як змінилася допомога по безробіттю

Також наш портал повідомляв, платіжка за доставку природного газу в 2024 році: кому та скільки потрібно платити