З настанням нового року українці отримали можливість повернення частини коштів, витрачених у 2023 році через податкову знижку. Головне управління Державної податкової служби у Львівській області наголосило, що потрібно для того, щоб скористатися цією можливістю.
Цим вони поділилися на Facebook-сторінці.
Для того, щоб повернути частину коштів за минулий рік, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня 2024 року. Це необхідно врахувати, оскільки декларація про податкову знижку не поширюється наступного року.

Яка сума єдиного податку, konsalt.by
Яка сума єдиного податку, konsalt.by

Серед витрат, які можна врахувати для отримання податкової знижки, перераховуються платежі за:

  • кошти, що сплачені на користь вітчизняних навчальних закладів для компенсації вартості навчання;
  • страхові платежі за договором довгострокового страхування;
  • оплата допоміжних репродуктивних технологій;
  • витрати на усиновлення дитини;
  • переобладнання старого транспортного засобу;
  • оренда (для внутрішньо переміщених осіб);
  • лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19

Документи. Фото Freepik
Документи. Фото Freepik

Для оформлення знижки необхідно подати декларацію до контролюючого органу, де платник податків перебуває на обліку. Декларацію можна подати різними способами, включаючи особисте відвідування офісу, відправлення поштою з повідомленням про вручення або електронно відповідно до вимог законодавства.

Важливо пам'ятати, що втрачений термін подання документів може стати причиною втрати можливості отримання податкової знижки за 2023 рік. Для зручності громадян Державна податкова служба України розробила спеціальний мобільний додаток, який допомагає в оформленні податкових декларацій та одержанні податкових знижок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще