Українські супермаркети перечитали ціни на молоко, сметану та твердий сир. Скільки заплатимо за ці продукти у січні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

На початку січня в Україні спостерігається зростання цін на популярні продукти харчування, зокрема молочні. Якщо порівнювати із груднем 2023 року, то заплатити доведеться помітно більше.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Ціни на молоко

Середня вартість молока "Простонаше" 1% піднялася з 41,87 до 42,38 гривні за 900 мл. Водночас молоко торгової марки "Яготинське" 2,6% подорожчало ще відчутніше - з 40,61 до 43,28 гривні за 900 мл. Ціни в супермаркетах коливаються в межах 41,60-47,20 гривні залежно від мережі.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Ціни на сметану

Сметана "Президент" 15% у середньому коштуватиме 40,67 гривні за 350 грамів, що майже на гривню дорожче, ніж у грудні. Сметана "Простонаше" 20% подорожчала з 48,79 до 50,50 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% у ціні практично не змінилася - в середньому 467,10 гривні за кіло, що на 15 копійок дорожче. В той самий час сир твердий "Комо" російський 50% подорожчав з 395,92 до 409,22 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.

Також наш портал інформував, готуйтеся вивертати кишені: в Україні прогнозують подорожчання стратегічно важливого продукту.

Крім того, ми писали, на баночці економимо 10 грн: супермаркети оновили ціни на кукурудзу, горошок та мариновані огірки.