В Україні спостерігається помітне зростання споживання електроенергії та збільшення навантаження на енергосистему. "Укренерго" закликали споживачів заощаджувати, щоб уникнути можливих відключень. Відповідне повідомлення компанія опублікувала в facebook.

"Укренерго" заявили, що у зв'язку із завершенням свят та зниження температури, спостерігається збільшення споживання електроенергії. Для покриття споживання потрібно ввести в роботу не менше шести енергоблоків, що непросто для електростанцій, які все ще відновлюються після російських атак.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень", - попередили споживачів.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Українців закликають економно споживати електроенергію, щоб не допустити збоїв у роботі енергосистеми, а відтак і можливо запровадження графіків відключень.

"Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати у цей складний період, достатньо перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок", - пояснили споживачам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці зазнають відчаю через нові тарифи на електроенергію: які зміни вже набули чинності.

Також наш портал інформував, неякісна напруга в мережі: українцям підказали, як правильно це виправити.

Крім того, ми писали, відключення за борги: Україна скасувала "бронь" для сумнівних споживачів електроенергії.