Як повідомляє заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, вже з 6 січня в Україні очікується різке похолодання зі снігопадами, ожеледицею та хуртовиною.< /span>

За прогнозами синоптика, 4 та 5 січня в країні переважатимуть порівняно теплі погодні умови завдяки теплим повітряним масам із заходу. Вдень температура становитиме +1...+7 градусів і вночі приблизно також, окрім півночі, там стовпчики термометра можуть опуститися до -5 градусів.

Погода на Новий Рік. Фото: скрін youtube
Погода на Новий Рік. Фото: скрін youtube

Вже з 6 січня ситуація різко зміниться через новий наплив холодного арктичного повітря з півночі. У північних, центральних та східних областях морози вдарять найсильніше - від -10 до -15 градусів уночі, а на північному сході місцями аж до -18...-20.

Додатковим ускладненням 7 та 8 січня стане зіткнення холодного повітря з півночі та тепліше з півдня. Це призведе до снігопадів та завірюх на заході та півночі, а також дощі та мокрий сніг у центральних регіонах із ожеледицею. На півдні та сході переважають дощі.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Погода зима. Фото Freepik
Погода зима. Фото Freepik

Після цього з 9 січня очікується нова хвиля похолодання, що охопила морози всю територію України.

Проте, за прогнозами Укргідрометцентру, воно буде нетривалим і завершиться вже 10 січня. До середини місяця температури повернуться до 0...-5 градусів на півночі і почнеться потепління на решті території.

Нагадаємо, чи залишать морози українців без світла: експерт розповів, чого чекати українцям

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні зросла мінімальна зарплата: скільки отримуватимуть українці у 2024 році

Знай.uа писав, скоро дороги помітить снігом, тому бережіть попу: 3 лайфхаки з взуттям, щоб не послизатися