Курс долара набере висоту в січні, а потім піде на зниження і дешевшатиме до літа. Своєрідні "американські гірки" для валюти передбачив президент Асоціації українських банків Андрій Дубас у коментарі інформаційному порталу fakty.

У перший місяць 2024 курс американської валюти може зрости в порівнянні з останнім місяцем 2023 року. Однак у довгостроковій перспективі долар покроково дешевшатиме.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Андрій Дубас зазначив, що наприкінці грудня Національний банк зняв усі обмеження на операції з іноземною валютою. У зв'язку з цим банки мають достатні запаси готівки, щоб задовольнити потреби населення. Експерт підкреслив, що регулятор зняв обмеження, оскільки ситуація на ринку покращала. Інакше б такі дії не виконувались.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У січні банківський обмінний курс, за прогнозами фахівця, має бути не вищим за 39-39,30 гривні за долар. Надалі курс американської валюти розпочне поступове зниження до літа.

Водночас Андрій Дубас попередив, що для небанківських фінустанов, а також різних обмінників курс долара США може бути дещо вищим, ніж у банках.

На курс долара можуть впливати різні обставини. Наприклад, якщо регулятору знадобиться додаткова емісія, національна валюта може ослабнути.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банки видають стару та пошкоджену валюту: чому слід уважно оглядати купюри при обміні.

Також наш портал інформував, "Надалі буде непросто": експерт пояснив чого очікувати від курсу долара в Україні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, підсовують тільки "сміття" – клієнти "ПриватБанку" скаржаться на стан доларових купюр.