Коли життя приносить неприємні сюрпризи, існує законодавчо певна допомога для українців, котрі опинилися у складних обставинах. Місцеві адміністрації сіл, районів і міст можуть надати різні види матеріальної допомоги, щомісячної, щорічної або одноразової.
Рішення про розмір та періодичність виплат формується місцевими депутатами на основі наданих документів та даних про ситуацію, що склалася.

соц виплата, скрін
соц виплата, скрін

Ця допомога може бути спрямована на підтримку сімей, які стикаються з різними викликами: від виховання трьох та більше дітей до догляду за дитиною з інвалідністю або тяжкими захворюваннями. Розмір та періодичність виплат залежать від запитів та рішень місцевих органів влади та департаментів соціальної політики.

Основний критерій – середньомісячний дохід, який найчастіше не повинен перевищувати 1,5 прожиткового мінімуму на особу.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Щоб звернутися за такою підтримкою, необхідно подати заяву та необхідні документи до територіального управління соціального захисту населення. Оцінка вашої ситуації проводиться упродовж п'яти робочих днів. Отриманий протокол передається департаменту соціальної політики, який ухвалює рішення про призначення соціальної допомоги.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Також є Національна соціальна сервісна служба, де можна отримати консультацію за телефоном 044 289 87 89.