В Уряді повідомили, що навіть без допомоги міжнародних фінансових партнерів, Україна має можливість фінансувати та вчасно виплачувати пенсії за віком, втім можуть виникнути складнощі із соціальними виплатами малозабезпеченим категоріям населення.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Міністр заспокоїла усіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком. За її словами, левова частка бюджету Пенсійного фонду формується за рахунок внутрішніх пенсійних надходжень, які забезпечуються українськими платниками і в тому числі військовими.

Пенсійний Фонд стабільно тримається на коштах платників ЄСВ. Пенсії ми виплачуємо за рахунок українських коштів та заробітків. Вважаю, що тут ми дамо собі раду, однак можливо не зможемо говорити про індексацію виплат, якщо будуть високі ризики, але буде виплачена базова пенсія і на це ми знайдемо кошти та ресурси", — зазначає очільниця Мінсоцу.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Однак вона додає, що допомога переселенцям, малозабезпеченим та багатодітним українцям фінансується за рахунок міжнародних партнерів.

"Втім наприкінці року Мінсоцполітики уклало Угоду із Світовим Банком на 2 млрд доларів, які на декілька місяців покриють Україні базові соціальні видатки", - додає міністерка.

Раніше портал Знай повідомляв, молодим батькам нададуть допомогу у вигляді дитячого харчування та одягу: як отримати.

Також наш портал інформував, рука допомоги для сімей з дітьми: як отримати речі, без яких не обійтися взимку

Крім того, ми писали, мінімум 2000 гривень: українцям нагадали, як отримати фіндопомогу на себе та дитину