Ні для кого мабуть не секрет, що соціальні видатки в Україні на час повномасштабного вторгнення фінансуються за рахунок підтримки країн ЄС та Америки. Тому зараз дуже гостро постало питання про те, чи вистачить в бюджеті грошей для пенсій та виплат нашим громадян, якщо міжнародні партнери затримають допомогу.

Втім перша віцепрем'єр-міністерка економіки Юлія Свириденко заспокоює наших громадян та зазначає про те, що у держави є запасний план на такий випадок, однак він короткостроковий, на декілька місяців.

Виплати / фото
Виплати / фото

Однак чиновниця заявляє про те, що він нам не знадобиться, адже партнери вже дають чіткі сигнали про те, що підтримка буде.

За її словами, Президент Європейської ради Шарль Мішель підтвердив, що Україна може сподіватися на позитивне рішення.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Він сказав: "У нас є різні інструменти, щоб переконатися, що ми виконуємо наші політичні пріоритети". А цей політичний пріоритет — підтримка України. Тому ми чекаємо наступного саміту Європейської ради, продовжуємо консультації з ЄС", – повідомляє чиновниця.

Втім Свириденко попередила про те, що держава зможе покрити такі видатки лише декілька місяців і без фінансування наших міжнародних друзів, затримок у виплатах не уникнути.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Водночас у довготривалій перспективі є ризик затримки виплат соціальним категоріям, адже пріоритетом буде підтримка безпеки та оборони. Але ще раз повторюся, що до цього моменту може не дійти й це лише один із десятків варіантів, які ми аналізуємо", – додала вона.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям компенсують частину суми при купівлі автомобіля: хто може скористатися шансом.

Також наш портал інформував, кошти зараховуватимуться на картку раз на місяць: частина українців отримає грошову компенсацію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подати заявку до 28 грудня: українцям пропонують фінансову допомогу на зимовий період.