У цьому році в Україні планують підвищити заробітну плату багатьом українцям. Тому, експерти назвали ті сфери, фахівці яких будуть затребувані на ринку праці і будуть отримувати достойну зарплатню.

За думкою аналітиків, в Україні спостерігається покращення на ринку праці. Роботодавці всіма силами намагаються заохочувати працівників, в яких є потреба. Збільшення заробітної плати очікується у багатьох сферах, зокрема і дефіцитних. Про це розповіли в "Фокус".

Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео
Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео

У цьому році прогнозують нестачу робітників, лікарів, фармацевтів, експертів у сфері краси. Така нестача пов’язана з тим, що багато працівників цих професій виїхали з України у Європу та стали біженцями. Також недостатньо на ринку праці буде і бухгалтерів, фінансистів, менеджерів, маркетологів. Особливо ця нестача буде відчуватись у прифронтових зонах.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

В 2024 році будуть зростати зарплати. Це пов’язано з інфляцією та подорожчанням життя. Багато компаній відчувають кадровий голод, а пропозиція перевищує попит. Бізнес буде залучати найкращих та підтримувати співробітників і пропонуватиме їм підвищені оклади. При плануванні свого бюджету роботодавці будуть притримуватись ситуації з інфляцією та будуть індексувати заробітні плати робітників. Переважна більшість компаній планує підвищити зарплати працівникам на 10 -15%.

Нагадаємо портал Знай інформував, пенсії підвищать в декілька етапів: кому з пенсіонерів перерахують двічі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, це потрібно знати, щоб не залишитися без субсидії: які доходи врахують при призначенні

Також, наш портал інформував, скоротили посади та порізали премії: чиновникам зробили "новорічний подарунок"