Нещодавно українців попередили про можливі затримки з виплатами пенсій та зарплат. Також поставили під питання проведення індексації через можливу затримку фінансової допомоги від міжнародних партнерів. Чи буде така загроза у 2024 році, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава уряду запевнив, що зарплати та пенсії виплачуватимуться без затримок. Крім того, відбудеться масштабне підвищення пенсій. Відповідно до закону щорічна індексація проводиться у березні.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Водночас Денис Шмигаль підтвердив, що Україна потребує міжнародної грошової допомоги. Очікуються зовнішні надходження у розмірі понад 37 мільярдів доларів.

"Ми звичайно розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже наразі маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових організацій", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Індексація в березні 2024 року проводитиметься за новими правилами. Передбачається, що нова система перерахунку допоможе зменшити розрив між виплатами пенсіонерів, які вийшли на пенсію на тих самих умовах, але в різні періоди.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, добровільні внески у 2024 році: скільки потрібно сплачувати українцям, щоб збільшити майбутню пенсію.

Також наш портал інформував, пенсіонерам покроково показали, як пройти ідентифікацію: все простіше, ніж здається.

Крім того, ми писали, помилка, за яку заплатите своїми грошима: у Пенсійному фонді попередили українців.