Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Так, у Пенсійному фонді України звернулися із важливою інформацією до всіх пенсіонерів щодо виплат пенсій. Є лише три місяці, щоб звернутися до ПФУ, інакше частину пенсії буде втрачено.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Це стосується не всіх пенсіонерів, а лише тих, хто досяг пенсійного віку та має необхідну кількість страхового стажу. Через несвоєчасне звернення за призначенням пенсії можна втратити частину виплат, причому з вини.

Так, у Пенсійному фонді нагадали, якщо громадянин звертається за пенсією протягом трьох місяців з моменту досягнення ним пенсійного віку, нарахування провадяться з наступного дня після цієї дати.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

"Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку", - повідомили у ПФУ.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що день звернення за призначенням пенсії визначається як день, коли відповідний запит із необхідними документами надходить до органу Пенсійного фонду.

"Таким чином, якщо ви подасте заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років, пенсія буде призначена з наступного дня після дня народження", — зазначили у ПФУ.

Якщо ви не встигли надати всі необхідні документи протягом 90 днів після досягнення пенсійного віку, то пенсія нараховуватиметься з дати звернення, що призведе до втрати виплат.

Наприклад, 60 років вам виповнилося 10 вересня, тож до 10 грудня ви повинні встигнути подати заяву та необхідні документи для призначення пенсії. Якщо ви не встигли подати заяву у цей термін і звернулися до ПФУ з документами 20 грудня, то про частину виплат трохи більше трьох місяців можна забути.

У разі подання заяви після трьох місяців з досягнення пенсійного віку нарахування пенсії розпочнуться з дати звернення, а не з наступного дня після народження.

Нагадаємо, деякі українці можуть вибрати вигідний стаж для зарахування до пенсії: як не помилитися.

Раніше повідомлялося,які документи важливо надати пенсіонерам: людей попередили заздалегідь.

Також, не втрачайте час у чергах: "Нафтогаз" допоможе з оплатою газу.