У Тернополі до іспитового терміну засудили працівника поліції за те, що він затримав суддю за порушення ПДР та вдягнув на нього кайданки, коли той намагався поїхати.

Про це йдеться в вироку Тернопільського міського районного суду.

Як виявилося на суді, поліціянт порушив статтю 126 Конституції України та статті 49 ЗУ України " Про судоустрій та статус судді". За цими нормами законодавства забороняється затримувати суддів.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Навесні 2023 року, в Тернопільській області працівник поліції зупинив автомобіль за перевищення швидкості. Як виявилося, за кермом був працівник "Феміди", який надав всі документи та посвідчення поліцейському. Але не дочекавшись дозволу поїхав геть. Після такого зухвалого вчинку, копи наздогнали авто судді, надягли на нього кайданки та доправили до відділку, де той провів близько 2 годин.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Версія патрульного

Свою провину він визнав частково. За його словами суддя дійсно показав всі документи, але поводив себе зухвало та агресивно. А після того як копи його наздогнали, попросив відвезти його до райвідділку та надягти на себе кайданки.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Що вирішив суд

Дослідивши матеріали слідства, суд визнав патрульного винним та засудив його на 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в Національній поліції протягом року. Згодом це покарання замінили на 1 рік іспитового.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, сільський голова виписав собі премії майже 400% від зарплати і не посоромився це підтвердити

Раніше портал Знай інформував, студент-мажор напав на воїна ЗСУ через паркувальне місце: встромив ножа у груди

Також наш портал повідомляв, під Києвом чиновники нагородили себе величезними преміями: "Коли ж вони нажеруться"