Деякі українські пенсіонери можуть розраховувати на одноразову грошову допомогу у розмірі від 500 до 2000 гривень. Хто і яку суму отримає, розповіли на facebook-сторінці Ніжинської міської ради.

У місті Ніжині на місцевому рівні вводиться новий вид адресної допомоги громадянам поважного віку. З січня 2024 року пенсіонери віком від 70 років та старші зможуть отримати додаткову матеріальну допомогу.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Виплата надається після особистого звернення пенсіонера за фактом досягнення певного віку. Можливість забрати допомогу буде до кінця 2024 року.

"Звертатись за одержанням допомоги громадяни, які зареєстровані (прописані) на території громади, можуть після настання дня народження. Допомога буде виплачена й тоді, коли особа звернеться за нею до кінця 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Кому і скільки виплатять:

  • пенсіонерам віком від 70 до 79 років – 500 гривень;
  • тим, хто досяг 80-річчя – 1000 гривень;
  • особам віком від 81 до 84 років – 500 гривень;
  • 85-річним – 1000 гривень;
  • мешканцям віком від 86 до 89 років – 500 гривень;
  • тим, хто досяг 90-94-річного віку – 1000 гривень;
  • тим, кому виповнилося 95 років та більше – 2000 гривень.

Для отримання виплати знадобиться надати оригінали та копії паспорта, ІПН, довідки про реєстрацію, номер банківського рахунку.

Допомога пенсіонерам. Фото: скрін facebook.com/nizhyn.rada
Допомога пенсіонерам. Фото: скрін facebook.com/nizhyn.rada

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі пенсіонери можуть отримати 4200 гривень: кому прийде надбавка.

Також наш портал інформував, пенсіонерам покроково показали, як пройти ідентифікацію: все простіше, ніж здається.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.