Українці, які опалюють свої будинки за допомогою твердого побутового пального, можуть оформити субсидію на дрова. Що для цього потрібно, нагадують "Факти".

В Україні збільшили допомогу на придбання твердого пічного побутового палива - до 16,2 тисячі гривень на рік для однієї сім'ї. Отримати такий вид субсидії мають право громадяни, які опалюють житло за допомогою цього виду палива.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

При нарахуванні субсидії на дрова враховується розмір доходів сім'ї. Малозабезпечені сім'ї та інші вразливі категорії населення можуть розраховувати на особливу увагу при отриманні цієї допомоги.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як оформити субсидію на дрова

Субсидія на дрова оформляється аналогічно до житлової. Тобто представник домогосподарства має звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання та подати заяву на отримання відповідної допомоги, а також подати декларацію про доходи за минулий рік.

У деяких випадках в українців можуть попросити надати довідку, яка підтвердить, що сім'я справді використовує пічне опалення та потребує допомогу у вигляді дров.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Також наш портал інформував, українські сім'ї з дітьми можуть отримувати до 6 тисяч гривень від держави: хто має право на таку виплату.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні зросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік.