Наприкінці грудня в Україні відчутно подорожчали популярні фрукти – банани, яблука та виноград. Скільки доведеться заплатити за вітаміни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українцям доведеться витратити відчутно більше грошей, щоб придбати такі популярні фрукти, як банани, яблука, а також виноград, який додав у вартості одразу майже 70 гривень.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на виноград

Середня вартість винограду збільшилася з 132,35 до 199,53 гривні за кілограм. Діапазон цін у супермаркетах досить широкий – від 137,20 до 262,38 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ціни на яблука

Яблука українці в середньому додали в ціні трохи більше 3 гривень та пропонуються за 17,41 гривні за кілограм. Найбільш доступні ціни в Novus і Metro - 15,60 і 15,65 гривні за кіло. Найвищий цінник у мережі Megamarket - 21,90 гривні за кіло. Яблука "Айдаред" піднялися в ціні з 18,12 до 21,50 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Ціни на банани

Середній цінник на фрукт виріс майже на 6 гривень – до 59,87 гривні за кілограм. Діапазон цін на банани варіюється в межах 44,99-64,90 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці доведеться потрясти: як змінилися ціни на олію, яйця та хліб.

Також наш портал інформував, консервований горошок та кукурудза: супермаркети змінили ціни на інгредієнти для новорічних салатів.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.