Навіть попри війну і складну економічну ситуацію в Україні, пенсіонери продовжують отримувати допомогу від держави. в 2024 році частині українців автоматично збільшать пенсійні виплати.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного Фонду України.

Зазначається, що у 2024 році в Україні зміниться прожитковий мінімум та мінімальна заробітна плата.

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Згідно із Державним бюджетом, з 1 січня мінімальна зарплата зросте з 6700 гривень до 7100 гривень.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Збільшення мінімалке стане підставою для перерахунку виплат пенсіонерам, які досягли віку 65 років та мають повний страховий стаж (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно): мінімальний розмір пенсій таких пенсіонерів з 1 січня 2024 року не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати — 2 840 грн.

Фахівці також розповідають про те, що з нового року збільшиться розмір щомісячної грошової виплати особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Таким чином, з 258,90 до 292,00 грн зросте розмір надбавки до пенсії почесним донорам України, який обчислюється як 10% розміру прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, пенсіонери можуть залишитися без виплат – "уріжуть" до 50%

Раніше на порталі Знай повідомлялося, отримувати субсидію знову можна в кількох випадках: українцям підказали як це зробити

Також, наш портал інформував, без цього пенсію отримаєте лише через суд: в ПФУ нагадали про важливу деталь