Серйозні фінансові виклики стоять перед Україною: затримка виплат зарплат та пенсій може стати реальністю у випадку, якщо країна не отримає очікуваної фінансової підтримки від Європейського Союзу та США.

У інтерв'ю Financial Times перша віце-прем'єр-міністр економіки України, Юлія Свириденко, наголосила, що без допомоги партнерів українська економіка опиниться в стані "виживання".

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

Вона наголосила, що недофінансування на початку 2024 року може призвести до серйозних наслідків для соціальних секторів. Україна висловила потребу у $37 млрд зовнішньої підтримки, але запит на $60 млрд від США застряг у Конгресі, а пакет підтримки від ЄС у розмірі 50 млрд євро заблоковано вето Угорщини.

Це становище може змусити Україну затримати виплати заробітної плати для 500 тисяч державних службовців, 1,4 млн вчителів та 10 млн пенсіонерів, якщо гроші не надійдуть із боку Заходу. Свириденко наголосила, що пріоритетом для держбюджету України є оборона та обслуговування державного боргу.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Акція на підтримку України. Фото: скріншот youtube
Акція на підтримку України. Фото: скріншот youtube

Однак міністр сподівається на отримання коштів від Євросоюзу до березня 2024 року, якщо схвалення надійде у лютому, хоча вона також вважає, що суми будуть недостатніми.

Попри зростання збору податків за перші 11 місяців 2023 року Україна стикається з дефіцитом робочої сили в різних секторах, при тому, що рівень безробіття становить 18,9%.

Нагадаємо, якщо ми хочемо перемогти, перше, що потрібно зробити, це вирізати пухлину під назвою корупція, - Георгій Біркадзе

Раніше ми писали про те, що деякі пенсіонери можуть отримати 4200 гривень: кому прийде надбавка

Як повідомляв Знай.ua, цей крок позбавить вас пенсії: кому можуть скасувати виплати навіть під час війни