Українцям, які постраждали через повномасштабне вторгнення допомогає не лише держава, а й іноземні партнери та благодійні фонди. Естонська рада у справах біженців буде надавати грошову допомогу жителям 6 областей.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Зокрема, мешканці регіонів, які найбільше постраждали від вторгення росії, зможуть отримати на грошові виплати у сумі 3600 гривень протягом 3 місяців.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Таку можливість отримають жителі: Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

У організації зазначається, що рішення про надання допомоги приймається на основі інформації, яку надасть заявник у телефонній розмові з командою Естонського ради у справах біженців або шляхом подання онлайн-запиту.

Для реєстрації на отримання виплат слід звернутись за телефонами: 0939447568, 0738361238, 0738109344.

Якщо ж ви проживаєте на тимчасово окупованих (після 24 лютого 2022 року) або нещодавно деокупованих (не раніше, ніж за 2 місяці до дати звернення) територіях і не маєте можливості здійснювати телефонні дзвінки, варто надіслати запит за посиланням.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Раді попереджають, якщо виялять, що домогосподарство вже отримує аналогічну допомогу від іншого агентства чи організації за той самий період, то його буде виключено зі списків на отримання допомоги.

Після схвалення допомоги, виплата прийде на ваш банківський рахунок.

Перевірити статус заявки можна за посиланням.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Також наш портал інформував, памперси, ліки та цукерки: українським мамам пропонують безкоштовну допомогу, як отримати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 3 тисяч доларів на підтримку: українці з 5 областей можуть зареєструватися на нову допомогу.