Напередодні Нового року супермаркети переписали ціни на шпроти, оселедець та скумбрію. Скільки коштуватимуть рибні страви на святковому столі, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Оселедець під шубою, бутерброди зі шпротами, печена скумбрія - страви, які можна зустріти практично на кожному новорічному столі. Втім, щоб усе це приготувати, доведеться добряче потрясти гаманець.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на шпроти

Середня вартість шпрот "Аквамарин" в маслі становить 72,60 гривні за 150 грамів. Цінник із листопада залишився практично незмінним. У супермаркетах вартість продукту коливається від 69,80 до 75,40 гривні залежно від торговельної мережі.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ціни на оселедець

Середній цінник на оселедець слабосолений піднявся з 151,65 до 161,70 гривні за кілограм. Мінімальна ціна в супермаркетах - 139,00 гривні, максимальний цінник - 198,90 гривні за кіло.

Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін

Ціни на скумбрію

Скумбрія свіжоморожена коштуватиме в середньому 126,43 гривні за кілограм. У супермаркетах ціни варіюються від 109,00 до 160,39 гривні за кіло. Варто відзначити, що під свята продукт помітно подешевшав, якщо порівнювати з минулим місяцем, коли середній цінник складав 141,50 гривні за кіло.

Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, нарізка на свята вдарить по гаманцю: скільки обійдеться м'ясна та сирна продукція українцям.

Також наш портал інформував, до 84 грн за кіло: як під кінець року змінилися ціни на популярні крупи.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію..