Українські пенсіонери отримують заслужені виплати, але деякі з них можуть розраховувати на ряд надбавок та доплат. Всі вони різні за розміром та критеріями.

Деякі українці можуть отримати до пенсії 4200 гривень. Це стосується громадян, які боролися за незалежність України у ХХ столітті та зазнали репресій за політичними або політичними переконаннями. Про це вказано в "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо борців за незалежність України у XX столітті)". Такі громадяни повинні мати відповідний статус.

Надбавка до пенсії
Надбавка до пенсії

В законопроєкті йдеться про те, що тепер таку пенсію за особливі заслуги зможуть отримати українці, які визнані борцями за незалежність та реабілітованим з числа українців, які зазнали ув'язнення або примусового запроторення до психіатричних закладів здорової людини.

Потрібно врахувати, що виплата проводитиметься як надбавка до пенсії. При цьому максимальний її розмір становитиме 4200 гривень.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Окрім цієї надбавки, українці можуть отримувати додаткові кошти за понаднормовий стаж, вік - з 70 років та з 80 років різні розміри, за донорство та виховання дітей. Більшість з них додаються до пенсійних виплат автоматично.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, по 48 грн за годину? Названо нові розміри мінімальних виплат для українців на 2024 рік

Раніше портал Знай інформував, 10 пенсій за один раз: як отримати грошову допомогу – є конкретні умови

Також наш портал повідомляв, в Україні з 1 січня зростуть податки: скільки доведеться платити