Крім пенсій, чимало українців поважного віку можуть отримувати надбавки, доплати або компенсації. А деякі пенсіонери мають право отримати одразу 10 пенсій.

Для цього потрібно виконати конкретні умови. Українка розповіла, що їй не нарахували таку допомогу, через те, що вона не може надати всі необхідні документи. Вона має статус ВПО та 43 роки стажу вчителя, а її населений пункт перебуває в окупації. У виданні "На пенсії" розповіли, які вимоги потрібно виконати, щоб отримати допомогу в розмірі 10 пенсій.

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Умови для отримання допомоги у розмірі 10 пенсій:

  • наявність мінімум 30 років страхового стажу на посадах, які передбачають право на призначення пенсії за вислугу років. Факт періоду на такій роботі має підтверджуватися документами.
  • робота повинна продовжуватися в закладах комунальної або державної власності
  • в день досягнення пенсійного віку, пенсіонер має перебувати на посаді, яка передбачає отримання грошової допомоги

Якщо пенсіонер виконав всі умови, то після того як буде отримано дані про сплату ЄСВ на дату прийняття рішення про призначення вам пенсії, то допомогу вам нарахують.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо вам відмовляють у виплаті допомоги, то були виконані не всі умови. Адже довідка за період до 1 липня 2000 року потрібна для збільшення пенсії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, надворі холод собачий, а "тепла" субсидія не приходить: у ПФУ розповіли, що потрібно зробити

Раніше портал Знай інформував, у 2024 році українські пенсіонери отримають тисячі гривень прибавки: коли стартує перерахунок

Також наш портал повідомляв, робота в окупованих регіонах: як зібрати докази на підтвердження пенсійного стажу