Українським пенсіонерам з-поміж ВПО, які отримують виплати через "Ощадбанк", необхідно пройти ідентифікацію, щоб не залишитися без грошей. Як пройти процедуру в дистанційному режимі, крок за кроком показали на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

З грудня 2023 року у пенсіонерів з'явилася можливість пройти ідентифікацію за допомогою відеозв'язку. Стосується це лише внутрішньо переміщених громадян, які отримують пенсії через "Ощадбанк".

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Подати заявку на проходження ідентифікації можна кількома способами:

  • через Контакт-центр Пенсійного фонду України за телефоном 0800 503 753 або (044) 281 08 70, (044) 281 08 71. Після підключення до списку запропонованих питань виберіть пункт "Питання про виплату пенсій та ідентифікацію", потім натисніть цифру 3;
  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, заповнивши відповідну заяву. У цьому випадку пенсіонери можуть скористатися покроковою відеоінструкцією, яка полегшить завдання.

Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube
Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Варто нагадати, що у планах уряду продовжити терміни фізичної ідентифікації до 1 квітня 2024 року. Проте відповідного рішення наразі не ухвалили.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія не менше 8 тисяч гривень: хто з українських пенсіонерів має право на такі виплати.

Також наш портал інформував, на ці гроші можна розраховувати лише після смерті – яку допомогу на поховання отримають родичі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.