Деяким українцям навіть під час повномасштабної війни можуть припинити виплату пенсії. У якому разі це можливо і чи є шанс повернути виплати, повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

В українському законодавстві передбачено кілька випадків, коли пенсіонеру можуть припинити нарахування виплат. Один із таких закріплений статтею 16 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, пенсіонери не можуть приховувати факту працевлаштування чи звільнення. Право на пенсію, а також її розмір визначається статусом пенсіонера, тобто він є "працевлаштованим" або ні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Якщо українець, який отримує пенсію за вислугу років, влаштувався на роботу, яка дає право на пенсію за вислугу років, йому зупиняють нарахування виплат. Право на пенсію буде поновлено, коли пенсіонер звільниться з роботи.

Водночас важливо враховувати, що пенсіонеру не загрожує припинення виплат, якщо він обіймає посаду, що не дає права на призначення пенсії за вислугу років.

Варто нагадати, що призупинити виплату пенсії можуть якщо людина не отримувала гроші протягом 6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.

Також наш портал інформував, на ці гроші можна розраховувати лише після смерті – яку допомогу на поховання отримають родичі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям радять відразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.