До Пенсійного фонду України звернулася жінка з проханням їй допомогти. Вона працює з 1994 року, але тільки зараз помітила, що в трудовій книжці записано її дівоче прізвище. Тому її хвилює до кого звернутися, щоб виправити цю помилку.

Про те як розв'язати ситуацію розповіли на офіційній сторінці Пенсійного фонду України.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо у трудовій книжці неправильно вказане прізвище, то виправити цю ситуацію може роботодавець у якого ви зараз працюєте.

Але якщо зараз громадянин безробітний, то для виправлення потрібно звернутися на підприємство, де було запис зроблено.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У випадку, коли підприємство було ліквідоване, змінити необхідні дані може його правонаступник.

Як правильно це зробити

Дівоче прізвище потрібно викреслити однією рискою, а нове написати поруч.

При цьому на внутрішньому боці обкладинки обов'язково вказати інформацію про документ, на підставі якого виправлено запис (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо), його реквізити: номер та дата видачі. Ця інформація має бути завірена підписом відповідальної особи та печаткою (за наявності).

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Трудова книжка - основний документ за яким зараховують страховий стаж та призначають пенсію. Тому в записах повинні бути відображені точні та правдиві дані, щоб не виникло проблем при призначенні пенсії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія під час війни: чи призначать допомогу, якщо особовий рахунок оформлено на іншу особу

Раніше портал Знай інформував, по 48 грн за годину? Названо нові розміри мінімальних виплат для українців на 2024 рік

Також наш портал повідомляв, залишилися лічені дні: виплати зростуть одразу у 4 категорій пенсіонерів